Quantcast

Do Česka a na Slovensko míří Playhouse Disney

| redakce | tisk

Na českém a slovenském trhu chce působit další dětská televize. Společnost The Walt Disney Company hodlá na oba trhy přinést stanici Playhouse Disney, která se zatím divákům prezentuje jako programový blok na stanici Disney Channel určený pro předškoláky.

Playhouse Disney má na trhu nahradit stávající kanál Jetix Play, který bude - podobně jako Jetix - rebrandován na Playhouse Disney. Kdy Playhouse Disney zamíří do ČR a SR zatím není známo. Informuje o tom medialne.sk.

Změna z Jetix Play na Playhouse Disney nebude až tak výrazná. Jetix Play cílí na prakticky stejnou skupinu diváků. Jetix Play je jemnější a edukativní verze Jetix pro děti od čtyř let.

Stávající kanál Jetix Play šíří některé kabelové sítě v České republice a na Slovensku. Vzhledem k tomu, že obsah stanice není lokalizován, je nízký zájem operátorů tuto stanici zařadit do své nabídky. Na druhou stranu je v nabídce kabelových a satelitních sítí řada nelokalizovaných dětských kanálů - například Cartoon Network či Boomerang.

Playhouse Disney by mohl využívat již vyrobený český dabing se kterým se diváci setkávají již ve zmíněném programovém bloku Playhouse Disney na stanici Disney Channel v ranních a dopoledních hodinách.

Největším konkurentem pro Playhouse Disney bude pravděpodobně Minimax určený pro děti ve věku od 2 do 5 let. Na trhu ještě působí stanice pro batolata Bebe TV a dětský a rodinný kanál Disney Channel.





Reklama




Vybrané články