Quantcast

Úspěšný start panarabské interaktivní TV stanice

| redakce | tisk

Dne 15.10.2004 odstartovala panarabská interaktivní televizní stanice Tasliya TV společnosti Five Works - první kanál v arabských zemích věnovaný výhradně zábavním formátům, jehož programu se mohou zúčastnit diváci prostřednictvím SMS.

V první fázi je kanál dostupný ve čtyřech zemích v oblasti Perského zálivu. Do prosince má být kanál dostupný pro všech 70 miliónů satelitních domácností v Egyptu, Sýrii, Jordánsku, Libanonu, Maroku, Alžírsku, Spojených arabských emirátech, Kuvajtu, Bahrainu, Qataru, Saudské Arábii, Ománu, Iráku, Íránu a Súdánu nová forma interaktivní talk a herních formátů. Od prvního vysílacího dne provozovatel zaregistroval přes 3000 SMS, ve střednědobém horizontu počítá s dosažením šesticiferného počtu SMS zpráv za měsíc.

Provozovatelem stanice je kuvajtská společnost Five Works, která působí v mediích a v oblasti realit. Společnost přišla v červenci tohoto roku s koncepcí a vybudováním stanice v Kairo. Přitom Five Works dodala vedle interaktivního zábavního formátu veškerou technickou infrastrukturu. Od řízení a vyřizování SMS, se správou čísla zákazníků až po playout obsahu a vizualizaci vysílače pro Tasliya TV šlo vše z Mnichova.

Five Works počítá v příštích třech letech s posílením obsahu a technické kvality stejně tak i s dalším vývojem vysílače a pokračování vysílacích formátů a s tím vybudouvat atraktivitu stanice.

Tasliya TV vysílá přes egyptský satelit Nilesat 102 (7°W), na kmitočtu 12,054 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. (DF)





Reklama




Vybrané články