Quantcast

CME v prvním čtvtletí: čisté výnosy 143,6 mil. USD

| redakce | tisk

Společnost Central European Media Enterprises Ltd. (CME) oznámila finanční výsledky za období tří měsíců končící dnem 31. března 2010. Čisté výnosy za první čtvrtletí roku 2010 se v porovnání s prvním čtvrtletím roku 2009 zvýšily o 7,3 mil. USD na hodnotu 143,6 mil. USD.

EBITDA za dané čtvrtletí poklesla o 26,9 mil. USD na hodnotu 0,8 mil. USD. Provozní ztráta za dané čtvrtletí poklesla z 52,2 mil. USD na (19,1) mil. USD. Čistá ztráta z běžné činnosti se zvýšila o 3,9 mil. USD na ztrátu ve výši (42,0) mil. USD a plně zředěná ztráta na akcii poklesla o 0,38 USD na ztrátu ve výši (0,67) USD. Naše bývalé obchodní činnosti na Ukrajině jsou vykazovány pro všechny období jako ukončené činnosti. Výsledky za první čtvrtletí roku 2010 zahrnují společnosti Media Pro Entertainment, které společnost CME získala v prosinci 2009.

Adrian Sarbu, president a generální ředitel (CEO) společnosti CME, k tomu uvedl: „Nedávným dokončením transakcí na Ukrajině a v Bulharsku jsme konsolidovali vedoucí postavení na všech našich šesti domácích trzích. CME je nyní integrovanou mediální společností poskytující služby v oblasti televizního vysílání, vlastní produkce a zábavy. Tento model nám lépe umožní čelit změnám v našem sektoru. V prvním čtvrtletí pokračoval pokles výdajů na televizní reklamu, i když už pomaleji. Střední a východní Evropa se postupně zotaví z krize v první polovině roku 2010 a ve druhé polovině se opět očekává jednociferný růst výdajů na televizní reklamu. S pokračujícím oživením trhů přeměníme své vedoucí postavení v oblasti sledovanosti ve vyšší výnosy a provozní marže.“

zdroj: CME





Reklama




Vybrané články