Quantcast

Eurosport plánuje spuštění 3D kanálu

| redakce | tisk

Eurosport hodlá brzy spustit řádné vysílání 3D kanálu. Informoval o tom generální ředitel distribuci a rozvoje Eurosportu Jean Thierry Augustin. Eurosport 3D je partnerem firmy Panasonic, která zajistila vlastní přenosy z tenisového turnaje Roland Garros.

"Nevím, či to bude v době Australian Open v příštím roce, ale takový je záměr Eurosportu", uvedl Augustin z Eurosportu na dotaz, kdy odstartuje řádné vysílání Eurosport 3D.

Eurosport plánuje také zrealizovat a odvysílat ve 3DTV také US Open, které se koná koncem srpna letošního roku.

Spuštění televize Eurosport 3D je dalším krokem v rozšíření nabídky služeb po spuštění dvou HD kanálů - Eurosport HD a Eurosport 2 HD. Televizi Eurosport 2 HD již může přijímat 890 tisíc domácností v 10 zemích. Hlavní kanál Eurosport HD je dostupný pro 5,2 milionu domácností.

V Polsku Eurosport HD přijímá 793 tisíc domácností a Eurosport 2 HD 192 tisíc domácností. Ve Velké Británii televizi Eurosport HD může přijímat 2,1 milionu domácností, v Norsku 534 tisíc, Švédsku 171 tisíc a v Dánsku 199 tisíc.

Eurosport HD zároveň rozšiřuje obsah v nativním HD formátu ze 31 procent v letech 2008/2009 na očekávaných 50 procent v sezóně 2010/2011.

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články