Quantcast

Francie: Prodáno 800 tisíc zařízení na FranSat

| redakce | tisk

FranSat, dceřiná společnost satelitního operátora Eutelsat a provozovatel satelitní platformy oznámil, že na trh dodal více než 800 tisíc set top boxů pro příjem programů digitální terestrické televize (DVB-T) ze satelitu z platformy FranSat.

Dalších 200 tisíc zařízení bylo nainstalováno do různých budov jako jsou hotely, domovy důchodců, nemocnice, kliniky. Klienti, kteří volí satelitní příjem DVB-T programů ve Francii se nacházejí především mimo dosah digitálních pozemních signálů, v oblastech, kde je pozemní příjem ztížen krajinou nebo kvůli rušení v příhraničních oblastech.

Tento milník byl dosažen zejména díky ukončení analogového vysílání v 10 regionech Francie. Dalších 14 regionů, což představuje 2/3 francouzských TV diváků, bude digitalizováno v roce 2011. Druhá vlna zahrnuje hornaté oblasti na jihu Francie, kde bude satelitní řešení nutné k zajištění příjmu TV programů.

"Zavazujeme se k dalšímu vývoji platformy s přidáním regionálních a tématických kanálů," řekl Yves Blanc, předseda FranSat při oznámení úspěchu satelitní služby.

FranSat nabízí pro skupinový příjem programů službu FranSat PRO. Na hlavních stanicích distribuční sítě se konvertují a redistribuují TV signály ve standardu DVB-T do jednotlivých bytových jednotek. Uživatelé pak přijímají satelitní signály přes DVB-T přijímače.

FranSat poskytuje vedle všech programů z DVB-T dalších 11 lokálních a tématických kanálů FTA. Nabídka obsahuje všech 24 regionálních stanic France 3.





Reklama




Vybrané články