Quantcast

Prima HD již brzy v paketu CS Link

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Prima HD již brzy v paketu CS Link

V nejbližší době se rozšíří nabídka kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Diváci satelitní platformy CS Link se podle informací webu parabola.cz mohou těšit na zařazení stanice PRIMA HD.

Prima HD bude přinášet stejný obsah jako TV Prima v klasickém standardním rozlišení (SD). Lišit se bude zejména obrazovou kvalitou. TV Prima již delší dobu produkuje pořady v nativním HD rozlišení a spuštěním HD verze se očekává další posílení HD obsahu ve vysílání.

Vysílání Prima HD bude šířeno z nové satelitní kapacity. Parametry transpondéru budou oznámeny později. Pravděpodobně půjde o DVB-S2 multiplex. CS Link bude první a jedinou platformou, která bude stanici na satelitu poskytovat.

TV Prima má už zkušenosti s HD vysíláním. Televize testovala v high-definition TV v rámci digitální terestrické sítě 3 společnosti Czech Digital Group (CDG). Vysílání pro Prahu a střední Čechy na K46 muselo být z rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) v červenci loňského roku ukončeno. Nyní je Prima HD dostupná v některých kabelových sítích.





Reklama




Vybrané články