Quantcast

Trikolor TV rozšíří nabídku o 64 regionálních programů

| redakce | tisk

Na mezinárodní výstavě a konferenci CSTV-2011, která skončila 3.2.2011 v Moskvě, operátor satelitní televize Trikolor TV oznámil svůj záměr zařadit do své nabídky 64 regionálních televizních stanic.

Podle slov operátora se regionální stanice na platformě objeví během roku 2011.

Trikolor TV hodlá při této příležitosti použít technologii geokódování - regionální stanice budou klientům operátora poskytovány podle místa bydliště (registrace dekódovací karty). Divák platformy tak bude mít přístup jen k regionálním televizím, které působí v jeho oblasti. Ostatní regionální stanice bude mít zablokované.

Technologie geokódování řeší dva problémy. Umožňuje poskytovat regionální stanice, které nemají licence k federálnímu vysílání pro celé Rusko poskytovat programy jen klientům podle příslušných regionů. Další výhodou je výrazné rozšíření dostupnosti regionálního vysílání pro ruské domácnosti díky satelitní distribuci.

Provozovatel platformy plánuje spolupracovat i s televizemi, které nevysílají 24 hodiny denně a poskytne jim spolupráci v možnosti využívání kapacity na kanálu Trikolor TV.

V první fázi bude projekt geokódování realizován na satelitech Eutelsat W4 a Eutelsat W7 na pozici 36°E, které pokrývají západní část Ruska. Podobnou službu chce operátor později nabídnout i klientům z východní části ruské federace.

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články