Quantcast

AustriaSat chce poskytovat RTL HD a Sat.1 HD

| redakce | tiskobrázek k článku: AustriaSat chce poskytovat RTL HD a Sat.1 HD

Rakouská satelitní placená televize AustriaSat chce rozšířit svoji programovou nabídku o HD verze německých komerčních kanálů. Programy ve vysokém rozlišení (HD) hodlá operátor začít poskytovat v polovině roku 2011.

Plány ohledně dalšího rozšíření AustriaSat naznačil Olaf Castritius, viceprezident AustriaSat patřící mediální společnosti M7 Group.

"Z dnešního pohledu bude AustriaSat přinášet hlavně německé komerční kanály v HD kvalitě, které jsou v současnosti dostupné rakouským domácnostem pouze v klasickém rozlišení, například RTL HD nebo Sat.1 HD," řekl Castritius. Podrobnosti zatím nechce prozradit.

Pro DTH příjem jsou v sousedním Německu poskytovány programy RTL HD, RTL2 HD, Vox HD, Sat.1 HD, Pro Sieben HD, kabel eins HD, sixx HD, Sport1 HD v rámci satelitní platformy HD+ satelitního operátora SES Astra. Příjem je zpoplatněn 50 eury ročně.

AustriaSat odstartovala 26.10.2010 a v současnosti má okolo 10 tisíc zákazníků. Do tří let chce provozovatel dosáhnout desetinásobného počtu klientů. V minulých dnech operátor rozšířil nabídku o sportovní kanál ESPN America. AustriaSat celkem nabízí 15 TV programů za cenu 7,90 eur měsíčně při objednání služby na rok.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články