Quantcast

Eurosport se závody 24 hodin Le Mans do roku 2013

| redakce | tisk

Eurosport podepsal tříletý kontrakt s Automobile Club de l Ouest (ACO) a bude v následujících třech sezonách (2011, 2012 a 2013) vysílat nově vzniklý seriál Intercontinental Le Mans Cup včetně legendárního závodu 24 hodin Le Mans.

Eurosport bude vysílat každou minutu závodu živě na kanálech Eurosport, Eurosport 2 a Eurosport Asia-Pacific. Live stream bude k dispozici take Eurosport Playeru a v mobilních aplikacích.

Druhým rokem startuje bezkonkurenční pokrytí závodu na Eurosportu pořadem “Le Mans 24 Minutes“, který začíná každý večer od 19:30 od pondělí 6. do soboty 11. června 2011:

Exkluzivní show je produkována živě ze studia přímo na místě závodu. Zasvěcení odborníci přinesou fanouškům zajímavé rozhovory, podrobné analýzy a nejnovější zprávy od týmu Eurosportu, který se bude pohybovat přímo v dějišti závodu. “Le Mans 24 Minutes“ bude pokračovat celý víkend s aktuálními vstupy bezprostředně před a po události.

Kalendář nového sedmikolového seriálu obsahuje v roce 2011 následující zastávky: 12 Hours of Sebring (USA, 19. března), 1000km of Spa-Francorchamps (Belgie, 7 Května), 24 hodin Le Mans (11-12. června), 6 Hours of Imola (Itálie, 3. července), 6 Hours of Silverstone (Velká Británie, 11. září), 10 Hours of Petit Le Mans (USA, 1. října) and 6 Hours of Zhuhai (Čína, 12. listopadu).

Intercontinental Le Mans Cup byl vytvořen se záměrem podpořit ducha závodu 24 hodin Le Mans vytvořením unikátní mezinárodní soutěže. Ta bude bude rozložena v rámci celé sezony do sedmi závodů včetně klasického okruhu v La Sarthe.

ILMC je velká výzva, která slibuje nezapomenutelné zážitky ze soutěže, kde si to mezi sebou rozdají prestižní výrobci automobilů, jejichž stroje budou řídit ti nejlepší vytrvalostní jezdci.

Eurosport má vysílací práva na přímé přenosy všech kol ILMC pro kanály Eurosport, Eurosport 2 a Eurosport Asia-Pacific včetně Eurosport Playeru a mobilních aplikací.

Všechna kola International Le Mans Cupu včetně závodu 24 hodin Le Mans budou k dispozici také ve vysokém rozlišení na kanálech Eurosport HD a Eurosport 2 HD.

O komentář na české verzi Eurosportu se postarají Béla Nemeshegyi a Martin Straka a stejně jako v minulosti se diváci mohou těšit na zajímavé hosty z motoristického prostředí.

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články