Quantcast

Seriál TV Nova Expozitura by se měl vysílat v USA

| redakce | tisk

Ještě před uvedením na obrazovkách TV Nova zaznamenal kriminální seriál Expozitura na motivy případu tzv. Berdychova gangu zcela ojedinělý úspěch. V uplynulých dnech se podařilo dohodnout se dvěma předními světovými společnostmi v oblasti vývoje a distribuce formátů pro světový televizní trh finální podmínky prodeje formátu tohoto seriálu do USA.

Kriminální seriál Expozitura (s anglickým názvem Organised Crime Unit) se tak stal prvním českým seriálem, který v podobě adaptace prorazil na americký trh.

Seriál TV Nova Expozitura by se měl vysílat v USA
▲ Seriál TV Nova Expozitura by se měl vysílat v USA

Sesterská distribuční společnost MediaPro Distribution (MPD) se dohodla se zástupci Resonant TV a Fluent Media Group, předními světovými společnostmi v oblasti vývoje a distribuce formátů pro světový televizní trh, na koupi práv na adaptaci kriminálního seriálu TV Nova Expozitura.
Šestnáctidílný seriál Expozitura, který se pro televizi Nova natáčel v roce 2008, vypráví příběh na motivy skutečných kriminálních činů neslavně proslulého Berdychova gangu, který prorostl do policejních špiček a léta beztrestně vydíral, přepadal a vraždil.
Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů, bývalých investigativních reportérů TV Nova, Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychův gang rozkrývali.

V každém díle se také uzavře jeden dílčí případ. Hlavní drama však sledujeme ve strhujícím příběhu policistky a jejího parťáka, kteří se postavili jednomu z největších zločineckých gangů, jež kdy na našem území operoval. Většina hlavních aktérů, kteří sloužili coby předloha hrdinů seriálů, dodnes žije.

Resonant TV a Fluent Media Group jsou dvě přední světové společnosti, které se zabývají vývojem a distribucí televizních formátů. Raul Mateu, prezident společnosti Fluent Media Group a budoucí výkonný producent seriálu, vysvětluje: „Libí se mi, když na nějakém trhu najdu perlu, kterou ještě nikdo neobjevil, a tohle právě takový skvělý seriál je. Chytne vás již od první scény. Dívám se na hodně televizí z celého světa, a když se na obrazovce objeví něco takového, víte, že jste vyhrál.“ Prezident společnosti Resonant TV Gonzalo Cilley dodává: „Jsme velcí optimisté a věříme, že díky unikátnímu scénáři má tento seriál obrovský potenciál bez ohledu na místo, kde byl vyroben. Je to přesvědčivá show se zajímavými hrdiny, a právě to je zapotřebí, aby se seriál stal hitem v USA.“

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články