Quantcast

Přenos Real Madrid - FC Barcelona ve 3D byl úspěšný

| redakce | tisk

Přímý přenos fotbalového zápasu Real Madrid - FC Barcelona v trojrozměrném formátu, který v sobotu nabídla digitální televize UPC mohlo sledovat necelých padesát tisíc domácností s DVR/HD a HD boxy a tisíce domácností s CA moduly v televizních přijímačích.

Samotný přenos pak výrazně povzbudil zájem o příjem 3D televizního signálu. Svědčí o tom ohlasy, které zaznamenalo marketingové oddělení UPC od účastníků zvláštního panelu, jehož se zúčastnilo na osmdesát majitelů 3D televizních přijímačů.

Účastníci panelu nejvíce oceňovali působivost a přesvědčivost obrazu a dále skutečnost, že 3D formát je vhodný i pro sportovní přenosy a nikoliv pouze pro filmy a přírodní snímky. Obavy, které vyslovili před samotným přenosem a které se týkaly možné úrovně technické kvality, související s prudkostí pohybu míče či hráčů. Všichni panelisté bez výjimky pak očekávají, že nabídka programů ve 3D poroste a jsou ochotni si ji v rámci nabídky digitálních služeb předplácet.

Jsem hrdý na to, že první sportovní událost vysílanou v přímém přenosu v 3D formátu pro širší veřejnost nabídla právě digitální televize UPC,“ říká v této souvislosti generální ředitel UPC Václav Bartoň a připomíná: „naše digitální televizní služby jsou v České republice průkopníky technického pokroku: nejdříve co se HD vysílání týče a nyní i vysílání ve formátu 3D. Samotná technická úroveň nestačí - musí jít ruku v ruce s nabídkou obsahu a ta je u nás opět nejširší.“

Společnost UPC jako první v České republice nabízí pravidelné televizní vysílání ve formátu 3D a to na televizní stanici HD+. Vysílání ve 3D nově probíhá především v takzvaném modu Side By Side (vedle sebe). Ten je určen právě pro 3D televizní přístroje a současnosti se jedná o nejkvalitnější možný způsob vysílání 3D obsahu. HD+ dále vysílá i takzvané Anaglyph verze 3D pořadů, pro jejichž sledování stačí použití papírových brýlí s červeným a zeleným filtrem. 3D pořady jsou na HD + vysílány denně od 00:30, 11:30, 14:30 a od 18:30.

Více informací o televizních službách UPC získají zájemci na www.upc.cz.

zdroj: UPC





Reklama




Vybrané články