Quantcast

TV7 může přijít o licenci. Ta se brání

| redakce | tisk

Společnost EBD by mohla přijít o licenci, neboť nezahájila vysílání do 360 dnů od nabytí právní moci rozhodnutí o udělení licence. K nápravě má dojít do 15 dnů od doručení oznámení. Rozhodla o tom RRTV na svém posledním zasedání.

"Společnost EBD získala tuto licenci s regionálně odpojovaným programem za to, že regionální televize RTA dobrovolně (a jako první) odevzdaly své analogové kmitočty, které byly potřebné pro hladký přechod České republiky na digitální televizní vysílání, a to na rozdíl od soukromých celoplošných stanic bez průtahů. Držitelé digitálních multiplexů však nedokázali zajistit příslušné regionální odpojování při zachování nediskriminačních podmínek, EBD proto nemohla zahájit vysílání z důvodu přetrvávající technické překážky. O tom, že v této věci v současnosti probíhá u ČTÚ další spor, jsme RRTV informovali," uvedla společnost EBD, vlastník licence TV7, v tiskové zprávě.

TV7 původně chtěla vysílat prostřednictvím DVB-T multiplexu 3 a to konkrétně pro Brno a okolí. Postupně chtěla vysílání rozšířit i do dalších regionů. Společnost Czech Digital Group (CDG) požadavek zákazníka odmítla. Informoval o tom web RadioTV.cz.

TV7 měla být plnoformátovou stanicí vysílající 24 hodiny denně. Podle licenčních podmínek měla stanice vysílat od 5. do 7. hodiny pásmo Ranni servis TV7, dopoledne odpojované pořady z regionů s obsahem zaměřeným na zprávy, počasí, sport a dopravu. Odpolední blok má být sestaven z magazínů, zábavy, publicistiky a soutěžních pořadů. Večer zábava, soutěže, filmová tvorba a další zpravodajsko-publicistické formáty. O víkendech se chtěla stanice zaměřit na mladší diváky.





Reklama




Vybrané články