Quantcast

UPC Direct s vlastní distribucí kanálu Duna TV

| redakce | tisk

Abonenti satelitní pay-tv služby UPC Direct se dočkali zařazení maďarského kanálu Duna TV. Stanice vysílá z jednoho z transpondérů UPC Direct. Původní nekódovaná distribuce na družici Thor 5 bude k 24.10.2011 ukončena a společnost UPC DTH proto rychle zajistila vlastní distribuci.

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) v minulých dnech oznámila, že k 24.10.2011 skončí nekódovaná distribuce stanic Duna TV, Duna II a Duna HD na družici Thor 5 (0,8°W). Volné vysílání bude po tomto datu pokračovat už jen ze satelitu Eurobird 9A (9°E), kde je možné naladit kanály Duna již nyní.

UPC Direct s vlastní distribucí kanálu Duna TV
▲ UPC Direct s vlastní distribucí kanálu Duna TV

Pro diváky FTA programů ze satelitního systému Thor 5, Thor 6 (0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W) to znamená konec bezplatného příjmu kanálů Duna TV. Přeladění na jiný satelit se dotkne i provozovatelů kabelových sítí, hotelů a individuálních diváků.

Abonentů Digi TV se ukončení FTA signálu Duna TV a Duna II netýká. Společnost RCS/RDS zajišťuje pro své klienty vlastní distribuci. Abonenti UPC Direct budou muset provést nové naladění s níže uvedenými parametry. Zatím se pro klienty této platformy vysílá jen Duna TV. Zatím není známo, zda klienti budou mít k dispozici i stanice Duna II a Duna HD.

technické parametry:

• Thor 6 (0,8°W), freq. 12,265 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA CryptoWorks, Conax, Nagra MA (Nagravision 3)

Signál Duna TV je kryptován systémy CryptoWorks, Conax a Nagra MA, což znamená, že program je technicky dostupný na kartách jak UPC Direct, tak i Focus Sat.





Reklama




Vybrané články