Quantcast

DW-TV Arabia vysílá šesti hodinový blok v arabštině

| redakce | tisk

Německý mezinárodní kanál Deutsche Welle zahájil pravidelné vysílání svého TV kanálu pro země arabského světě DW-TV Arabia. Diváci od Maroka po Oman mohou sledovat šest hodin pořadů v arabském jazyce a to vždy v prime time.

DW-TV Arabia informuje diváky op nejdůležitějších událostech v arabských zemích, v Německu a po celém světě. Anglickojazyčné vysílání vyplňuje zbývající vysílací čas stanice.

Základem nového programového plánu DW-TV Arabia jsou čtyři 30 minutové zprávy "Journal", plánovaná arabská verze "Arts.21" a "Global 3000". Kromě "Quadriga" budou vysílány čtyři nové pořady typu talk show, které budou vysílány v arabštině. "Shababtalk" je vyroben s Al Hayah TV, přední egyptskou stanicí. Mladá zástupci demokratických hnutí v Egyptě se zapojí do diskuse s německými partnery z mládežnických organizací, politických stran a jiných sdružení. "Pulse" spojuje arabské a německé experty s cílem diskuse týkající se demokracie, politiky, ekonomiky, role vlády, spravedlnosti a náboženství. Další pořady DW-TV Arabia jsou "Talking to the Press" a "Guest of the Week".

Deutsche Welle zahájil vysílání v arabštině v roce 2002 dvouhodinovým blokem. Vysílání stanice je možné sledovat na satelitech Nilesat 101 (7°W) a Badr 4 (26°E).

technické parametry:

• Badr 4 (26°E), freq. 11,996 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK
• Nilesat 101 (7°W), freq. 11,900 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články