Quantcast

RRTV: ČT už nesmí vysílat reklamu

| redakce | tisk

Česká televize (ČT) už nesmí od soboty vysílat reklamu na programech ČT1 a ČT24. Stále ji ale vysílá. Regulátor se v úterý shodl na doporučení, podle nějž musí ČT reklamu přestat vysílat.

"Domníváme se, že od pátku vstoupil v platnost nový zákon, a od soboty by tudíž neměla reklamu na programech ČT 1 a ČT 24 vysílat," řekla serveru Novinky.cz předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová. ČT vyvázne bez sankce, pokud situaci napraví do lhůty, kterou dostala, jinak s ní může Rada zahájit správní řízení.

ČT se zatím k tomu nemůže vyjádřit - nemá rozhodnutí RRTV. „Stanovisko rady jsme zatím neobdrželi, proto se k němu nemůžeme vyjádřit,“ uvedl Novinkám Ladislav Šticha, mluvčí ČT.

Novela zákona o ČT omezuje reklamu a teleshopping na ČT. Lze ji vysílat pouze na stanicích ČT2 a ČT4. Zbývající kanály mohou vysílat jen sponzorská komerční sdělení a product placement (PP).

Zákon byl schválen v září a na konci stejného měsíce jej podepsal prezident Václav Klaus. O omezení reklamy na ČT usilovaly komerční stanice.

zdroj: Novinky.cz





Reklama




Vybrané články