Quantcast

Lagardere se zajímá o TV Óčko

| redakce | tiskobrázek k článku: Lagardere se zajímá o TV Óčko

Česká hudební stanice TV Óčko může mít brzy nového majitele. Francouzská skupina Lagardére Active ČR, která provozuje rozhlasové stanice Frekvence 1, Evropa 2 či Rádio Bonton, se zajímá o možnostech akvizice, případně spolupráce s TV Óčko.

TV Óčko doposud vlastní mediální skupina Mafra, která stojí za vydáváním deníků MF Dnes a Lidové noviny a provozuje Expresradio a Classic FM. "Probíhají jednání o různých druzích spolupráce, včetně akvizice,", potvrdil serveru Mediář.cz Roman Latuske, mluvčí Mafry a člen jejího představenstva.

Mafra plánuje prodej TV Óčka. Loni snížila ztrátu na 3 miliony korun, o rok dříve prodělala 29,4 milionu. Případný nový vlastník TV Óčka Lagardére Active ČR má již bohaté zkušenosti s provozováním rozhlasového vysílání v Česku - mimo jiné rádii Frekvence 1 a Evropa. Lagardére dříve připravovala projekt digitálních televizí TF1 a TE2, které měly být provázané s rozhlasovými programy Frekvence 1 a Evropa 2. Kanál TE2 měl přinášet dokumenty a hudební klipy MCM, stanice TF1 měla být určena pro ekonomicky aktivní ženy starší 25 let, která řeší běžné pracovní i osobní problémy. Popsal server RadioTV.cz.





Reklama




Vybrané články