Quantcast

Česká televize má novou tiskovou mluvčí

| redakce | tisk

Na pozici tiskové mluvčí České televize přichází Michaela Fričová, která střídá ve funkci Ladislava Štichu. Televize veřejné služby tak přistupuje k další změně, která by měla přispět k budování dobrého jména České televize a rozvíjení profesionální kvality i v oblasti komunikace. Po jmenování Daniely Němcové ředitelkou Vnější a vnitřní komunikace České televize je to další krok k naplnění těchto cílů.

Novou tiskovou mluvčí České televize se od ledna stane Michaela Fričová, která nahradí současného mluvčího Ladislava Štichu. Ten se už na konci loňského roku dohodl s generálním ředitelem Petrem Dvořákem, že po čtyřech letech odejde s České televize. „Ladislav Šticha odváděl po celou dobu velmi dobrou práci. Patří mu za ní právem poděkování,“ řekl Petr Dvořák.

Michaela Fričová nastupuje do pozice tiskové mluvčí se zkušenostmi ze stejné funkce v televizi Nova. „Jsem velmi rád, že můžeme navázat na naši předchozí spolupráci v oblasti televizního vysílání a pevně věřím, že se nám s novým týmem komunikace podaří posílit u diváků a veřejnosti vnímání České televize jako důležité a respektované veřejné instituce, která je zároveň moderní, otevřenou a fungující společností,“ řekl k oznámení generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Od 1. ledna 2012 vznikl nový útvar Vnější a vnitřní komunikace, pod který bude spadat komunikace s novináři a odbornou veřejností, vnitřní komunikace, ale také Divácké centrum a charitativní činnost České televize. Tento útvar řídí Daniela Němcová, která přichází z pozice ředitelky Komunikace Českých aerolinií.

Česká televize má novou tiskovou mluvčí
▲ Česká televize má novou tiskovou mluvčí

Do nově vznikajícího útvaru jsem hledala někoho, kdo má na poli televizního vysílání zkušenosti a dokáže dostát potřebám vysílatele i médií pro úspěšnou a fungující komunikaci. Věřím, že Michaela Fričová je díky svým předchozím zkušenostem tím správným člověkem,“ říká ředitelka komunikace České televize Daniela Němcová.

Michaela Fričová působila před nástupem do televize Nova, kde vedla tiskové oddělení a reprezentovala společnost z pozice tiskové mluvčí, pracovala jako novinářka. V odborném týdeníku Marketing&Media se věnovala tématům z oblasti audiovizuálních médií, předtím pracovala jako redaktorka časopisu Týden. Vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze a na University of Glamorgan ve Velké Británii.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články