Quantcast

TV Nova chce odejít ze Slovenska

| redakce | tisk

Česká komerční stanice TV Nova se opakovaně snaží o vyřazení z nabídek poskytovatelů televizního vysílání na Slovensku. Operátoři jsou údajně připraveni šíření české Novy ukončit.

Proti šíření svého programu na Slovensku opakovaně bojuje TV Nova. Provozovatel kanálů TV Nova a Nova Cinema sice o vypnutí svých programů snaží, nicméně výsledek je opačný - dostupnost těchto stanic na Slovensku je vyšší. Informuje o tom Živě.sk.

Televize před několika týdny již informovala o posunu v jednání se slovenskými operátory. "Většina distributorů uznala, že nejsou oprávnění kanály Nova a Nova Cinema na území SR šířit. Deklarovali, že jsou připraveni toto vysílání ukončit," informovala portál Živé.sk Marie Fianová z PR oddělení TV Nova.

Podle dostupných informací Nova momentálně s providery hledá konkrétní termín, kdy její signály vypnou.

K 1.1.2012 provedl kabelový operátor UPC SK změnu ve své programové nabídce - vyřadil placený sportovní kanál Nova Sport. Oficiálně z důvodu nedohody na podmínkách o dalším šíření. Může jít jako odvetu za to, že Nova požaduje stažení svých programů TV Nova a Nova Cinema z jejich nabídky.

Vlastník TV Nova provozuje na Slovensku tématické programy TV Markíza a TV Doma. Dále na tomto trhu poskytuje stanice Nova Sport a česko-slovenskou verzi MTV.

Problém se šíření programů na Slovensku nemá jenom Nova ale i konkurenční české stanice - společnost FTV Prima (Prima Family, Prima Cool, Prima Love) a TV Barrandov.

Slovenští operátoři by mohli šířit jen vlastní tvorbu českých komerčních stanic. Takový program by ale nebyl atraktivní pro slovenské operátory.





Reklama




Vybrané články