Quantcast

Srbsko: Pink prodá své kanály

| redakce | tisk

Srbská mediální skupina Pink Media Group prodá své kanály s největší pravděpodobností mediálnímu gigantu RTL. Informuje o tom makedonský Kapital. Pokud proběhne prodej skupiny, RTL Group převezme všech 15 kanálů, včetně Pink 15 a Pink BH.

V Bělehradě Pink jedná se dvěma zahraničními společnosti. Podle srbských médií je RTL nejvíce pravděpodobným kandidátem.

"Loni v létě jsme zahájili jednání o případném navýšení kapitálu se třemi zúčastněnými firmami... Axel Springer, RTL a MID Europa Partners. Změny vlastníka akcií proběhnou nejpozději v květnu letošního roku v případě, že majitel Pink Media Group dosáhne dohody a získá požadovaný obnos peněz," říká Darko Popovič, PR TV Pink.

RTL chtěla již dříve vstoupit na srbský trh - v roce 2006. Tamní srbský regulátor jejich žádost zamítl. Podle makedonských odborníků na mediální spojení pro RTL je makedonský trh malý a má špatný výkon. Analytici také říkají, že by bylo lepší, kdyby RTL koupila jeden ze dvou hlavních makedonských kanálů místo rozvoje malých televizních stanic. Někteří analytici a experti tvrdí, že příchod velkých mediálních skupin jako je RTL je více než nutný.

zdroj: teve.ba





Reklama




Vybrané články