Quantcast

První přístroj pro standard DVB-H

| redakce | tisk

Firma SIDSA, známá z produkce čipů do modulů CI, přijala technické požadavky pro standardizaci specifikace DVB-H pro digitální televizi a mobilní telefony. 19. a 20.ledna 2005 se v Madridu konalo setkání, které pořádalo SIDSA. Tématem setkání byly technické možnosti zaadaptování DVB (Digital Video Broadcasting) do standardu DVB-H.

DVB je konsorciem, do kterého patří více jak 260 provozovatelů, producentů, operátorů sítí, producentů software z více jak 35 zemích.

Hlavní setkání na téma DVB-H bylo v Madridu, kde byly představeny technické možnosti a specifikace umožňující příjem digitální televize v mobilních telefonech přes vysílače digitální pozemní televize.

Nový standard DVB-H definuje digitální příjem na všech přenosných zařízeních - mobilních telefonech, PDA, laptopech, digitálních receiverech DVB-T apod.

Firma SIDSA se aktivně podílí na standardu DVB-H a dodá speciální software a čipy (ICs) pro přijímače DVB-H. První testy uskutečnila již v roce 2004. Očekává se, že testy firma ukončí v polovině letošního roku, kdy bude zároveň představen první přijímač pro technologii DVB-H. (SIDSA, satkurier.pl)





Reklama




Vybrané články