Quantcast

SES 5 dopraven do Bajkonuru

| redakce | tisk

Nový telekomunikační satelit SES 5 dorazil do ruského kosmodromu Bajkonur. Nyní bude kosmický aparát připravován na svůj start nosnou raketou Proton s blokem Breeze M prostřednictvím společnosti International Launch Services (ILS).

Start rakety se satelitem SES 5 je naplánován na 19. června 2012.

SES 5 (známý také jako Sirius 5) je určen pro poskytování služeb na pozici 5°E. Družice je vybavena 36 aktivními transpondéry v Ku pásmu a 36 aktivními transpondéry v C pásmu. V Ku pásmu bude mít 2 svazky - jeden pro poskytování služeb ve skandinávských a pobaltských zemích a druhý poslouží pro pokrytí subsaharské Afriky. Podobně i v C pásmu budou k dispozici dva beamy. Jeden s globálním pokrytím a druhý pokryje západní polokouli od Evropy, Afriky až po Střední východ.

Satelit poskytne i kapacitu v Ka pásmu pro flexibilní provoz služeb mezi Evropou a Afrikou.

SES 5 je navržen pro vysoký výkon a rozsáhlé pokrytí pro DTH, širokopásmové služby, námořní komunikace, GSM Backhaul a VSAT aplikace v Evropě, Africe a na Středním východě.

SES 5 bude mít i kapacitu v L pásmu pro European Geostationary Navigation Overlay Service (EGNOS). Kapacita pro EGNIS byla vyvinuta Evropskou kosmickou agenturou (ESA) a Evropskou komisí (EK), která pomůže ověřit a zlepšit spolehlivost a přesnost polohy navigačními signály v Evropě.

Satelit SES 5 zhotovila společnost Space Systems/Loral (SS/L).





Reklama




Vybrané články