Quantcast

Slovak Sport TV bude ve Skylinku v SD, později v HD

| redakce | tisk

Nová slovenská sportovní televize Slovak Sport TV má již potvrzeného prvního šířitele signálu. Satelitní platforma Skylink zařadí stanici v klasickém SD rozlišení. Slovak Sport TV získal včera licenci od regulátora RVR (Rada pro vysielanie a retransmisiu).

Slovak Sport TV se dohodl s provozovatelem satelitní služby Skylink, který stanici zařadí do své nabídky pravděpodobně 1.7.2012 a k dispozici bude v novějším kompresním formátu MPEG-4.

Zatiaľ bude vysielaný v Skylinku v SD kvalite, od nového roka bude vysielaný vo vysokom rozlíšení. Skylink nemá zatiaľ kapacitu na šírenie HD kanála,“ uvedl pro portál Živé.sk ředitel stanice Slovak Sport TV Róbert Greguš.

Ostatní poskytovatelé mohou stanici přijímat ze SIXu v HD kvalitě. S ostatními poskytovateli placené televize se ještě vedou jednání. Za pár dní má odstartovat zkušební vysílání, které má pomoci při jednání.

Televize Slovak Sport TV chce působit nejenom na Slovensku ale i v Česku. Proto bude kupovat práva pro obě země. Pokud nebudou volná práva pro obě krajiny, nebude je kupovat.





Reklama




Vybrané články