Quantcast

Deutsches Wetterfernsehen ukončil šíření na 19,2E

| redakce | tisk

Německý tématický kanál Deutsches Wetterfernsehen ukončil volné vysílání přes evropský satelitní systém Astra na orbitální pozici 19,2 st. východně. Podle vyjádření provozovatele se jednalo o dočasné šíření do doby nalezení nové distribuční trasy pro kabelové operátory.

Program Deutsches Wetterfernsehen byl šířen FTA na 19,2°E z kapacity společnosti ProSiebenSat.1 Media AG (freq. 12,051 GHz, pol. V) a vysílala denně od 18:00 hodin do 17:30 hodin následujícího dne. Měla tedy 30 minutovou přestávku čistě z technických důvodů - kapacitu po dobu 30 minut totiž využívala Sat.1 pro regionální odpojované vysílání.

Kanál Deutsches Wetterfernsehen pokračuje ve vysílání. Nicméně satelitní signál je nyní šířen přes kapacitu satelitu Eutelsat 9A (9°E) v rámci paketu KabelKiosk pro potřeby německých kabelových operátorů. Signál je zakódován systémy Conax a Videoguard.

Deutsches Wetterfernsehen přináší předpovědi počasí, varování před bouřemi, magazíny o životním stylu související s počasím, dokumentární filmy o počasí a další.





Reklama




Vybrané články