Quantcast

Turner má zájem vysílat v polském DVB-T

| redakce | tisk

Americký Turner Broadcasting System Europe Ltd. má zájem o účast v tendru na pozici v DVB-T multiplexu 1 v Polsku. Program se má vysílat přes subjekt, který získá licenci od polského regulátora médií KRRiT.

Turner Broadcasting System Europe Ltd. nabízí v Polsku dva kanály pro děti - Cartoon Network a Boomerang (s programem pro děti předškolního věku Cartoonito). Obě stanice jsou dostupné v placených nabídkách provozovatelů digitálních satelitních a kabelových platforem.

Je možné, že půjde o novou stanici - například Boing, která se již vysílá na jiných velkých evropských trzích jako je Francie, Itálie či Španělsko. V posledních dvou zemích je kanál provozován ve spolupráci s místními partnery - v Itálii s Mediaset Italia a ve Španělsku s Mediaset Espana, kde je dostupný i v rámci digitální terestrické televize.

Strategie Turner Broadcasting System je zahalena tajemstvím.

Tendr na čtyři programové pozice v polském multiplexu 1 vypíše KRRiT začátkem podzimu. Zájem o pozici projevilo několik vysílatelů: TVP (pro kanály TVP Info, TVP Seriale, TVP Rozrywka a TVP Dokument), TVN, Cyfrowy Polsat, Fundacja Lux Veritatis (s kanály TV Trwam a novou stanicí pro mládež TVM1) a také pravděpodobně budou o pozici usilovat i Astro (s kanálem Next TV), Mediasat (Tele5) a Superstacja (kanál Superstacja).

zdroj: satkurier.pl, sat-charts.eu





Reklama




Vybrané články