Quantcast

NGC uvede speciály s názvem Světové dědictví

| redakce | tisk

Exkluzivně na National Geographic Channel mohou diváci sledovat nový seriál s názvem Světové dědictví, který nabízí detailní pohled na několik nejúchvatnějších přírodních i člověkem vytvořených zázraků.

Již druhým rokem budou mít fanoušci National Geographic Channel ve 193 zemích světa možnost zažít exkluzivní pohled na místa světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, a to prostřednictvím speciálů ke Světovému dědictví.

Zbrusu nová řada sestavená ze speciálně vytvořených dokumentů se pod názvem Světové dědictví začlení do stávající skupiny pořadů o významných památkách UNESCO. Roční série je výsledkem obnovené spolupráce NGC, celosvětově uznávaného dokumentárně-zábavného TV kanálu, a firmy Panasonic, jedné z vůdčích společností v oblasti elektroniky, která se vytrvale zabývá rovněž ochranou životního prostředí. Obě organizace se snaží o udržitelný rozvoj a důraz na důležitost ochrany prostředí a přírodního i kulturního dědictví lidí na celém světě. Toto partnerství rovněž připomíná 40. výročí zveřejnění konvence UNESCO o světovém dědictví, která se stala mezníkem v mezinárodních úmluvách o zachování kulturního a přírodního dědictví.

Série Světové dědictví, jíž mohou diváci spatřit pouze na NGC, přináší 9 nových dokumentů z produkce NGC vytvořených speciálně pro projekt Světového dědictví. První z nich, snímek Světové dědictví: Amazonie, přiblíží úlohu největšího deštného pralesa na světě jako životně důležité přírodní rezervace i jako domov plejády ohrožených druhů.

Mezi 9 nových snímků se řadí:

1. Světové dědictví: Amazonie (září 2012)
2. Světové dědictví: Tádž Mahal (říjen 2012)
3. Světové dědictví: Kjóto (listopad 2012)
4. Světové dědictví: Socha Svobody (prosinec 2012)
5. Světové dědictví: Kilimandžáro (leden 2013)
6. Světové dědictví: Kapadocie (únor 2013)
7. Světové dědictví: Borobudur (březen 2013)
8. Světové dědictví: Velká útesová bariéra (duben 2013)
9. Světové dědictví: Palác ve Versailles (květen 2013)

NGC uvede speciály s názvem Světové dědictví
▲ NGC uvede speciály s názvem Světové dědictví

Pojem zelené inovace získal své pevné místo ve středu korporátních aktivit firmy Panasonic“, říká Senju Kobajaši, generální ředitel oddělení Global Corporate Advertising Office, Advertising Group, Corporate Brand Strategy Division v korporaci Panasonic. „Vzhledem k pozitivnímu přijetí prvního roku spolupráce jsme se rozhodli pokračovat v partnerství s National Geographic Channel i druhým rokem. S radostí rovněž nadále podporujeme iniciativu organizace UNESCO, která tento rok oslavuje 40. výročí konvence o světovém dědictví, jež se stala mezníkem mezinárodních úmluv o ochraně kulturních a přírodních krás a dědictví. Věříme, že s pomocí tohoto partnerství s NGC budeme nadále šířit snahu společnosti Panasonic o ochranu světového dědictví a udržitelný rozvoj ve světě.“

Spolupráce mezi National Geographic Channel a Panasonic vede již druhým rokem ke vzniku fascinujících pořadů, které diváky zvou na úchvatná místa naší planety“, říká Simeon Dawes, viceprezident oddělení reklamního prodeje a partnerských spoluprací společnosti FOX International Channels. „Obě společnosti se velmi zajímají o ochranu planety a skrze nové dokumenty v cyklu Světové dědictví divákům představí krásy, jež nás obklopují, i důležitost jejich ochrany.“

První z dokumentů v cyklu Světové dědictví o Amazonii uvede National Geographic Channel v sobotu 22. září v 18 hodin. Další z pořadů tohoto cyklu, snímek Světové dědictví: Tádž Mahal, si NGC pro své diváky přichystal na sobotu 20. října od 18 hodin.





Reklama




Vybrané články