Quantcast

MTV Italia v nabídce TivúSat

| redakce | tiskobrázek k článku: MTV Italia v nabídce TivúSat

Italská FTV (free-to-view) platforma TivúSat se dnes rozšířila o další kanál - lokální mutaci televize MTV. Stanice se vysílá z kapacity společnosti M-Three satcom. Signál stanice je v rámci simulcryptu kryptován systémy Videoguard (pro zákazníky Sky Italia) a nově Nagravision (pro klienty TivúSat).

MTV Italia se donedávna vysílala na 13°E pouze z kapacity pay-tv služby Sky Italia v systému Videoguard. Rivalita obou platforem neumožňovala přidání programu do TivúSat. Situace se vyřešila nedávným přesunem MTV Italia na kapacitu třetí strany - provozovatele transpondéru M-Three satcom.

Kanál MTV má v Itálii jiné postavení než například v Česku a na Slovensku. MTV Italia se vysílá jako neplacený kanál a program je v Itálii šířen terestricky v DVB-T. Vstup do TivúSat proto není nečekaným ale spíše očekávaným krokem.

MTV Italia provozuje společnost MTV Italia S.r.l., podnik vlastněný z 51 procent firmou Telecom Italia Media a zbývajících 49% drží MTV Networks Europe. MTV Italia odstartovala v roce 1997. Vedle neplaceného kanálu MTV Italia společnost provozuje také stanici MTV Music. Ta je dostupná jen zákazníkům Sky Italia (13°E) a také v rámci distribuční platformy na 12,5°W. Z distribuční linky je program dostupný jen na profi přijímačích.

technické parametry:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,541 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA Videoguard, Nagravision 3





Reklama




Vybrané články