Quantcast

Trikolor TV již s lepší kvalitou SD kanálů

| redakce | tisk

Ruská satelitní platforma Trikolor TV v souladu s dříve zveřejněnými informacemi přistoupila 3.12.2012 ke zlepšení technické kvality nejdůležitějších a nejoblíbenějších televizních kanálů v Rusku.

Od 2:00 do 10:00 hodiny moskevského času byly některé programy pro abonenty nedostupné. Během této doby provedl provozovatel platformy změny na transpondérech na pozici 36°E.

Klíčovou akcí celé akce byla realizace nového projektu DV multiplex, který obsahuje ruské kanály v lepší SD kvalitě. Pro tento účel byl použit jeden transpondér, který byl překlopen z DVB-S do DVB-S2. Jedná se o trp. 21 (freq. 12,111 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK) na satelitu Eutelsat 36A (36°E).

Kapacita výše uvedeného transpondéru je zcela vyhrazena projektu DV multiplexu, který obsahuje následující programy kódované systémem DRE Crypt: Pervyj kanal, Rossija 1, Rossija 2, Rossija 24, Rossija K, Karusel, NTV, 5 kanal, Kinopokaz, Zvezda, TNT, STS, Ren TV, Peretz, Ochotnik i rybolov, Ru.TV, Eda a Teleputeszestvija.

Kanály Shanson TV, Domasznij magazin, Mir, TNT, Shopping Live, Nano TV, Dozd i Amazing Life opustily TP 21 a byly přesunuté na jiné transpondéry v rámci pozice 36°E. Díky tomu jsou nadále vysílané v MPEG-2.

Stanice Kanal Disney, Style TV, TV Mall, Raz TV, TNV-Planeta a TDK změnily formát z MPEG-2 na MPEG-4 a přešly do DVB-S2. Kanály jsou dostupné pouze abonentům Super Optimum (dříve Optimum).

Programy DV multiplexu Trikolor TV jsou dostupné pro všechny zákazníky s balíčky Super Optimum a Maximum HD.

zdroj: satkurier.pl, tele-sat.info





Reklama




Vybrané články