Quantcast

Farma za války - premiéra na Viasat History

| redakce | tisk

Všichni si myslí, že o 2. světové válce vědí jednoduše všechno, ale tento seriál vám poupraví názor na dříve opomíjenou zbraň v britském arzenálu. Vyhlášení producenti Eduardovské farmy a Viktoriánské farmy vám tentokrát dovolí nahlédnout do života na farmě za druhé světové války, který se prolíná s fascinující válečnou historií, s kreativitou nutnou pro přežití a také s vytrvalostí.

V září 1939 stála Británie na pokraji druhé světové války. Aby se zabránilo porážce, jedna z bitev se stala důležitější, než jakákoliv jiná - bitva o produkci potravin. Dvě třetiny veškerých britských potravin pocházely z dovozu, jenže najednou hrozilo, že zásobování bude odříznuto nacistickou blokádou. Pokud ale chcete nakrmit národ, musíte nejprve zdvojnásobit produkci doma pěstovaných plodin - a to jedině za pomoci zemědělské revoluce epických rozměrů. To, co Winston Churchill nazýval “frontou svobody“, ve skutečnosti znamenalo zorání šesti a půl milionu akrů nevyužité půdy, tedy území většího než celý Wales.

Farma za války - premiéra na Viasat History
▲ Farma za války - premiéra na Viasat History

Historička Ruth Goodmanová a archeologové Alex Langlands a Peter Ginn budou čelit výzvám největší revoluce v historii britského venkova - vrátí čas do doby druhé světové války a po celý jeden rok povedou farmu v Hampshiru přesně tak, jako by to bylo tehdy. Tým znovu prožije boj zemědělců o maximální navýšení produkce potravin a bude se také muset vypořádat s nedotatečným zásobováním, přizpůsobit se právě probíhající sociální revoluci na venkově a pomoci chránit a bránit jižní pobřeží před hrozbou invaze.

Farma za války uvede od pondělí 7. ledna do 25. února 2012 ve 20:00 hodin dokumentární kanál Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články