Quantcast

Klub rváčů: dějiny násilí na Viasat History

| redakce | tisk

Pouze zápasník skutečně ví, co mu běží hlavou těsně před soubojem ... přípravy, rituály a strach z toho, že konečně čelí svému soupeři v ringu. Klub rváčů: dějiny násilí vypráví příběhy o tom, jak lidé používali organizované souboje napříč věky jako jednu z nejstarších a nejkontroverznějších forem zábavy.

V průběhu staletí bylo v Británii zvykem, že tamní muži a ženy sváděli souboje. A tento zbrusu nový a exkluzivní seriál právě tyto duely, box a nijak zvlášť vznešenou honbu za něčím, co Británii hrozivě fascinovalo, znovu oživí.

Klub rváčů: dějiny násilí na Viasat History
▲ Klub rváčů: dějiny násilí na Viasat History

Napříč věky měl fyzický boj zblízka hlavně pobavit veřejnost, pro hazardéry byl zdrojem bohatství, cestou z otroctví, měl také napravit diplomatické vztahy jednotlivých zemí , vyřídit si osobní účty a v neposlední řadě i zachránit osobní čest.

Čtyřdílný seriál se v jednotlivých epizodách zaměří na odlišné éry boje - viktoriánskou, georgiánskou, alžbětínskou a tudorovskou - s temnými a nemilosrdnými realitami života v ringu, které každý díl seriálu odhalí. Uvidíte i detaily těchto brutálních soubojů jeden na jednoho a také to, jak ovlivňují mysl a tělo. Jednotlivé souboje jsou zasazeny do společenského a historického kontextu, takže uvidíte živý obraz doby, v níž se uskutečnily.

Fascinující objevování jen na Viasat History od pondělí 11.3.2013 do 1.4.2013 vždy ve 21:00 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články