Quantcast

Španělsko: připravují se nové komerční TV stanice

| redakce | tisk

Španělská vláda plánuje otevřít televizní trh pro nové televizní kanály. Vláda sdělila, že plánuje udělit dvě analogové televizní licence a umožní operátoru pay-tv stanice Canal Plus, který vlastní Sogecable, vysílat volně 24 hodiny denně, jak nedávno požadoval.

Vláda dále oznámila, že další informace poskytne v následujících dnech. Jednu z analogových licencí získá pravděpodobně kanál Veo TV, kterou vlastní společnost El Mundo, která měla zájem vysílat v analogovém přenosu po dobu paralelního vysílání analogové a digitální terestrické televize ve Španělsku. O druhou licenci usiluje více kandidátů - mj. současný operátor digitální terestrické televize Net TV, kterou vlastní firma Vocento a která již dříve projevila zájem se účastnit analogového pozemního vysílání do doby než bude v zemi vypnut poslední analogový terestrický vysílač.

Diváci ve Španělsku budou mít k dispozici místo současných 4 komerčních kanálů (La Primera, La 2, Antena 3 a Tele 5) jich sedm (včetně Canal Plus a dvou nových stanic).

zdroj: AdvTV





Reklama




Vybrané články