Quantcast

Telekom Srbija s kapacitou na satelitu Astra 3B

| redakce | tisk

Společnost SES dnes oznámila podpis víceleté smlouvy o pronájmu přenosové kapacity společnosti Telekom Srbija prostřednictvím družice ASTRA 3B, provozované společností SES na pozici 23,5 st. východně.

Telekom Srbija v současnosti využívá přenosovou kapacitu prostřednictvím orbitální pozice SES 19,2 st. vých. k poskytování služeb typu DTH, které zahrnují kanály veřejnoprávní televize RTS Sat a Radio Beograd na území Srbska. Na základě nové smlouvy bude operátor Telekom Srbija využívat dodatečnou kapacitu na pozici 23,5 st. východně k šíření radiových stanic, TV a datových služeb.

Nejnovější dohoda uzavřená se společností Telekom Srbija opět potvrzuje, že zákazníci tohoto operátora oceňují orbitální pozice SES, kvalitu odborného týmu i vynikající služby. Rovněž se jedná o významný milník, neboť budeme pokračovat v poskytování přenosové kapacity společnosti Telekom Srbija prostřednictvím nové orbitální pozice i pro jiné služby než DTH. Jsme potěšeni, že můžeme toto posilující partnerství podpořit a budeme i nadále poskytovat nejlepší služby na trhu, aby Telekom Srbija mohl dále obchodně růst,“ uvedl Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a hlavní regionální ředitel SES Central Eastern Europe.

technické parametry - Telekom Serbia:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,684 GHz, pol. V, SR 2734, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

RTS SAT je zákazníkem SES (Astra). Od 15.5.2011 využívá kapacitu na satelitu Astra na pozici 19,2°E. RTS SAT začala vysílat v roce 1991 na tehdejším satelitu Eutelsat 1. Pořady stanice jsou určené pro Srby žijící v zahraničí a všechny zájemce o informace z této země.

Na satelitu Astra 3B Telekom Srbija vysílá od 10.5.2013.

zdroj: SES + vl. info





Reklama




Vybrané články