Quantcast

Intelsat otestoval Ultra HD vysílání přes satelit

| redakce | tisk

Satelitní operátor Intelsat, přední světový poskytovatel satelitních služeb, ve spolupráci s firmou Ericsson představila distribuci Ultra HD (UHD) 4K obsahu přes satelit do zařízení Turner Broadcasting v Atlantě.

Jednalo se o první přenos Ultra HD signálu přes satelit v Severní Americe a demonstrace dokázala, že satelitní řetězec může poskytovat další generaci služeb, jakmile vysílatelé budou na Ultra HD připraveni.

K přenosu Ultra HD obsahu byl využit satelit Galaxy 13, který dodal 4:2:2 10-bit, 4K Ultra HD signál se 60 snímky za sekundu, což přineslo skvělý zážitek ze sledování obsahu. 100 Mbps video feed byl enkódován a dekódován v reálném řase společností Ericsson s využitím enkodérů AVP 2000 a přijímačů RX8200, které jsou schopny zobrazit 4K Ultra HD obsah, stejně jako HD a SD v nejvyšší kvalitě. Newtec poskytl hardware pro modulaci a demodulaci, obsahoval Clean Channel Technology a přijímací satelitní anténa byla poskytnuta Turner Broadcasting.

"4K UHD je dalším vývojovým krokem pro televizní vysílání, a stejně jako Intelsat podporuje hladký přechod z SD na HD, tak i zde budeme připraveni podpořit přechod na plnou podporu distribuce v novém formátu," řekl Peter Ostapiuk, Intelsat viceprezident produktů pro správu médií.

zdroj: Intelsat





Reklama




Vybrané články