Quantcast

Operátor Orion Express plánuje expanzi

| redakce | tisk

1. října 2013 ruský operátor Orion Express ve spolupráci se sesterskou společností Vision zahájí prodej služeb placené televize v Kyrgyzstánu. Informuje o tom deník Vedomosti ředitel vývoje Orion Express, Kirill Machnovskij.

Vedle toho operátor chystá expanzi na další trhy - do Kazachstánu, na Ukrajinu a na Kavkaz.

Satelitní televizi v Kyrgyzstánu sleduje asi 200 tisíc domácností i z toho důvodu chce operátor poskytovat své služby nejprve v této zemi. Nový projekt má být ziskový ve druhém roce provozu. Machnovskij ale nespecifikoval hodnotu investic a ani kolik chce získat abonentů mimo Rusko.

Orion Express je jedním z předních ruských operátorů placené televize. Podle IKS Consulting se v první polovině roku 2013 zvýšil počet zákazníků pay-tv ve srovnání se stejným období roku 2012 o 81 procent, zatímco v Rusku se zvýšil jen o 13 procent. Ceny balíčků Orion Express se příliš neliší od těch, které nabízí největší operátor Trikolor TV.

Orion Express vlastní satelitní službu s názvem Kontinent TV a prepaid Telekarta. Obě služby se vysílají pro evropskou část Ruska ze satelitů Intelsat 15/Horizons 2 (85,2°E). Dále provozuje platformu Vostočnyj Express určenou pro obyvatele Sibiře na satelitu Express AM3 (140°E).

zdroj: vedomosti.ru, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články