Quantcast

Probíhá výstavba vysílače Domažlice - Čerchov

| redakce | tisk

Diváci v Domažlicích a okolí se zřejmě ještě letos dočkají možnosti příjmu dalších programů. Pro společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, tedy provozovatele multiplexu 4 a Regionální sítě 7 / MPX1a zde probíhá výstavba vysílače Domažlice - Čerchov.

Výstavba vysílače Čerchov se již několik měsíců protahuje. Důvodem je vyřizování povolení k elektrické přípojce trafostanice Armády ČR.

"Předběžně lze říci, že žadatel bude muset pro připojení k síti spravované VUSS Praha (Vojenská ubytovací a stavební správa - pozn. redakce) vybudovat podružný rozvaděč, zajistit samostatné měření dodávané elektrické energie, zřídit novou přípojku ke svým zařízením a vyřídit všechna příslušná povolení a revizní zprávy s tím spojené," uvedl Domažlickému Deníku Vladimír Lukovský z Odboru propagace Ministerstva obrany ČR.

Domažlický Deník se zmiňuje o provozování multiplexu 4 z vysílače Čerchov. Ten bude pracovat na K25 (506 MHz). ČTÚ přidělil vysílací kanál pro stejnou lokalitu i pro RS7. Tato síť bude šířena na K32 (562 MHz).

Vysílač Čerchov by měl zahájit provoz ještě v letošním roce.





Reklama




Vybrané články