Quantcast

Poslední přípravy na start satelitu Amazonas 4A

| redakce | tisk

Produkce nového telekomunikačního satelitu Hispasatu Amazonas 4A je v závěrečné fázi. Družici zhotoví a dodá společnost Orbital Sciences Corporation. Vypuštění je naplánováno na prosinec letošního roku.

V rekordním čase - za pouhých 18 měsíců bude dodán v pořadí 11. satelit Hispasatu.

Amazonas 4A je v současné době v závěrečné fázi testování, během kterého bude vystaven extrémním podmínkám, které by mohly být ve vesmíru. Po dokončení testovací fáze bude Amazonas 4A přepraven do Francouzské Guyany a v polovině prosince 2013 bude vypuštěn nosnou raketou Ariane 5 ECA.

Amazonas 4A dodá společnost Orbital Sciences Corporation na bázi platformy GEOStar 2.4. Nová družice bude umístěna na pozici 61°W. Satelit bude disponovat kapacitou 24 transpondéry v Ku pásmu a bude vážit asi 3 tuny. Očekávaná životnost je 15 let.

Cílem nového kosmického aparátu bude zvýšit fyzickou kapacitu Hispasatu v oblasti Jižní Ameriky a umožní uspokojit rostoucí poptávku po satelitní kapacitě, především satelitních platforem z Latinské Ameriky. Očekává se, že poptávka po kapacitě se bude zvyšovat s ohledem na významné sportovní události, které se budou konat v Brazílii - Světový pohár (2014) a olympijské hry (2016).

zdroj: media-sat.net





Reklama




Vybrané články