Quantcast

Akta Medicejů na Viasat History

| redakce | tisk

Unikátní vhled do dramatických intrik a tajemných vražd rodinné dynastie Medici v pořadu na Viasat History. Dům rodiny Medicejských pomyslně zahrnoval politickou dynastii, rodinu zběhlou v bankovnictví a později se stal i předním domem, který jako první začal na sklonku 14. století organizovat schůzky prominentů ve Florencii, než v 15. století konečně rodina sama získala politickou moc.

Teprve teď se ale tým zkušených odborníků konečně vydává hledat pravdu, která se za pestrou historií rodu Medicejských skrývá.

Skupina evropských vědců exhumovala během posledních 10ti let 28 mrtvých těl tohoto mocného italského rodu, která jsou pohřbena v rodinné hrobce Medicejů ve Florencii - projekt se tak rázem stal největším svého druhu v dějinách soudního lékařství.

Akta Medicejů na Viasat History
▲ Akta Medicejů na Viasat History

Dokument se zaměřuje na dvě výjimečná období 16. století, kdy potomci Cosima Staršího a Lorenza Velkolepého již vládli v Toskánsku a přiženili se do vládnoucích dynastií v Evropě. Historici, odborníci na soudní lékařství a bio-archeologové mluví v rozhovorech velmi otevřeně o těchto pulsujících časech, kdy se vše točilo kolem sourozenců Isabelly, Francesca a Ferdinanda Medicejských, stejně jako kolem Francescovy milenky Bianky Cappellové.

Jejich příběhy jsou plné nebezpečných známostí, zrady, chamtivosti a touhy po moci. Právě ta se jako nit táhne celou dynastií, a to až do smrti posledního z rodu Medicejů - Any Marie Luisy - v roce 1743. Medailonky ovlivněné jejich charaktery vrhají nové světlo na osudy rodinných příslušníků a oživují tuto dávno zapomenutou éru.

Abyste si mohli veškerá šokující zjištění jednoduše představit využívá seriál nejen prvky dokumentu, ale i nejmodernější techniku a 3D efekty. Akta Medicejů si jednoduše nemůžete nechat ujít -uvidíte rozřešení 3 vražd, které zůstávaly až do teď neobjasněné. Které případy to jsou? A co skutečně ukrývá dům Medicejů? Nalaďte se v prosinci na Viasat History a uvidíte víc!

Dokument Akta Medicejů uvede 25. & 26. prosince 2013, v 15:00 hodin stanice Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články