Quantcast

EshailSat chystá satelit Eshail 2

| redakce | tisk

Katarská satelitní společnost Es'hailSat oznámila, že vydala požadavky na návrh (RFP) na návrh a výrobu druhého satelitu pro společnost, Es'hail 2. Nová družice bude umístěna na pozici 26°E a bude poskytovat televizní vysílání a výrazně přispěje k poskytování vysoce kvalitní, prémiové DTH služby v oblasti Středního východu a severní Afriky.

Es'hail 2 bude vybaven kapacitou v Ku a Ka pásmu a zajistí distribuci televizních programů a vládních služeb pro strategické a zúčastněné strany a komerční zákazníky, které si cení vysílání a nezávislé komunikace, odolnosti vůči rušení, kvality služeb a širokého geografického pokrytí. Vedle toho bude Es'hail 2 poskytovat Radio Amateur Satellite Corporation (AMSAT), geostacionární komunikační kapacitu, která spojí Brazílii až Indii v jedné lince a v reálném čase. Komunita AMSAT ověří a představí svůj DVB standard.

Návrhy na Es'hail 2 mají firmy posílat do 30.4.2014. Zadávací a smluvní proces bude vyhlášen prostřednictvím plné a otevřené soutěže. Es'hail 2 bude vynesen koncem roku 2016.

Společnost Es'hailSat byla založena v roce 2010. První komerční satelit Es'hail 1 byl uveden do komerčního provozu na pozici 25,5°E dne 18.12.2013.





Reklama




Vybrané články