Quantcast

ARD a ZDF bez fotbalového MS na Hot Birdu

| redakce | tisk

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF budou vysílat přímé přenosy z MS ve fotbale z Brazílie. Zápasy uvidí diváci na satelitním systému Astra (19,2°E). Na pozici 13°E satelitů Eutelsat Hot Bird bude ZDF během fotbalového šampionátu vysílat jiný program. V případě ARD zatím nebylo ještě rozhodnuto.

12. června 2014 začíná mistrovství světa ve fotbale v Brazílii. Všechny zápasy turnaje budou v Německu vysílány vůbec poprvé na ARD a ZDF. Vysílatelé opět nebudou moci šířit své stanice přes všechny distribuční trasy. Jde zejména o Eutelsat Hot Bird (13°E), kde vysílají ARD a ZDF zejména pro Němce žijící v zahraničí.

FIFA ve středu oznámila, že němečtí veřejnoprávní vysílatelé budou vysílat přímé přenosy také přes Hot Bird a nekódovaně. Informace je nesprávná. Satelitní systém Eutelsat Hor Bird pokrývá také severní Afriku a Střední východ. Práva pro tyto regiony drží jiný subjekt - beIN Sports.

Zatím není jasné, jak ZDF vyřeší vysílání na pozici 13°E během přenosů z MS ve fotbale. Během posledního šampionátu v roce 2010 šířila na této pozici vysílání ZDFneo.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články