Quantcast

Korea spustila Ultra HD kanál U-max

| redakce | tisk

Korea zahájila vysílání v novém vysílacím formátu Ultra HD, nástupci HDTV. Stanice s názvem U-max odstartovala v minulých dnech a vysílá 4 hodiny Ultra HD obsahu 5x denně. U-max vysílá mj. dokumentární filmy, animované filmy a živá koncertní vystoupení.

"Začali jsme vysílání v Ultra HD jako první na světě, po testech v červenci loňského roku," uvedl ministr pro vědu, informační a komunikační technologie a budoucí plánování Choi Mun-Kee při slavnostním ceremoniálu na International Convention Center Jeju k zahájení vysílání v Ultra HD formátu. Ministr očekává, že vysílání bude mít vliv na související oblasti, včetně elektroniku a výrobce, stejně jako mediální průmysl.

U-max hodlá v letošním roce zabezpečit 200 hodin Ultra HD pořadů a investovat 40 miliard KRW do získání většího množství Ultra HD obsahu po roce 2016. Bude také uvažovat o vysílání významných sportovních událostí v tomto roce jako je MS ve fotbale v Brazílii a asijské hry v Incheonu. Kabelový TV průmysl plánuje do roku 2017 investovat dalších 650 miliard KRW do vybudování související infrastruktury.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články