Quantcast

Telefonica získá Canal Plus, soupeři si stěžují

| redakce | tisk

Společnost Telefónica zaplatí 725 milionů eur za převzetí podílů ve španělské Canal Plus od Prisa. Telefónica akvizicí získá 56 procentní podíl a stane se hlavním akcionářem v placené televizní skupině se 78 procentním podílem na trhu.

Zbývající 22% podíl drží Mediaset.

Telefónica se nyní ve Španělsku stává lídrem na trhu placené televize s téměř 2,3 miliony abonenty placené televize. Konkurenční Vodafone - ONO má 789.895 tisíc klientů a Orange TV 76.028 zákazníků.

Konkurenti Vodafone a Orange požadují omezení akvizice. Orange prohlásil, že by konsolidace neměla být povolena. Canal Plus drží exkluzivní vysílací práva na prémiový a exkluzivní obsah.

Prezident antimonopolního úřadu CNME José María Marín Quemada uvedl, že transakce by měla být přezkoumána Evropskou komisí (EK), protože může mít závažné důsledky pro španělský trh.

Telefónica měla velmi agresivní postup na trhu s placenou televizí a s akvizicí prémiového a exkluzivního sportovního obsahu a integrovanou nabídkou TV, internetu a telefonie má potvrdit vůdčí pozici a zvýšit počet klientů. Společnost chce v roce 2016 dosáhnout hranice 3 miliony abonentů.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články