Quantcast

Digi TV začala poskytovat Discovery Channel pro střední Evropu

| redakce | tiskobrázek k článku: Digi TV začala poskytovat Discovery Channel pro střední Evropu

Provozovatel satelitní platformy Digi TV ukončil šíření maďarského feedu dokumentární stanice Discovery Channel. Na místě původního programu Discovery Channel Hungary mohou klienti Digi TV sledovat nyní středoevropskou mutaci (CEE) s volitelnou českou/ slovenskou lokalizací a anglickým zvukovým doprovodem.

Změna v poskytované verzi se týká zákazníků Digi TV ve formátu MPEG-2/SD v České republice i na Slovensku. Právě pro ně je stávající feed určen. Klienti Nové Digi TV SK mohou od počátku sledovat středoevropskou verzi stanice Discovery Channel.

Maďarskou verzi Discovery Channel poskytuje svým klientům v Česku a na Slovensku už jen platforma freeSAT.

Discovery Channel Hungary vysílá jiný program od Discovery Channel CEE. Liší se i upoutávkami a hlavně reklamou. Programové upoutávky jsou v maďarské verzi stanice jen v maďarském jazyce, v CEE feedu jsou v angličtině. Z technického pohledu je CEE verze ve 4:3 a maďarská v 16:9. Oba programové SD feedy jsou s českou nebo slovenskou lokalizací.

technické parametry - Discovery CZE:

Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,723 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Digi TV poskytovala kanál Discovery Channel Hungary v Česku a na Slovensku v době, kdy stejný program šířila i pro klienty v Maďarsku. Tato stanice již delší dobu není součástí maďarské nabídky Digi TV a proto po čase přišla změna feedu, která potěší diváky v Česku i na Slovensku.





Reklama




Vybrané články