Quantcast

KINOSVĚT TV bude pátrat po tajemstvích, záhadách a lidských osudech

| redakce | tisk

Dokumentární televize KINOSVĚT začne pravidelně nabízet dokumenty věnované českým i světovým záhadám, tajemstvím, neobvyklým osudům a skrytým příčinám domácích a zahraničních událostí. Celoplošné vysílání v RS7 spustí KinoSvět TV dne 29.9.2014 v 19:30 hodin.

Dlouhodobě koncipovanou sérii dokumentů doplněnou o pořady z archivu již zesnulého Ivana Mackerleho připravují pro KINOSVĚT ti nejpřednější čeští lovci záhad Stanislav Motl, Arnošt Vašíček a Otomar Dvořák.

Blok záhad a tajemství bude KINOSVĚT TV uvádět ve svém nejlepším vysílacím čase (prime time) od 21.30 do 22.00 hod. V pondělí až v pátek půjde o premiéry. V sobotu a v neděli pak ve stejnou dobu KINOSVĚT nabídne výběr z toho nejlepšího, co bylo v minulých pěti dnech v oblasti záhad odvysíláno.

KINOSVĚT TV bude pátrat po tajemstvích, záhadách a lidských osudech
▲ KINOSVĚT TV bude pátrat po tajemstvích, záhadách a lidských osudech

Stanislav Motl, spisovatel, rozhlasový a televizní reportér, scénárista, editor, nositel významných domácích a zejména zahraničních ocenění, připravuje v tuto chvíli pro KINOSVĚT dvanáct premiérových pořadů. Mimo jiné půjde i o návraty k populárnímu dokumentárnímu cyklu Stopy, fakta, tajemství. Seriál zahájí - 29. září 2014 snímek Obětovaní lidé.V dalších dílech se Stanislav Motl vrátí například ke Gavrilu Principovi, přičemž bude pátrat po okolnostech jeho smrti v Malé pevnosti Terezín. Z názvů dalších dílů: V srdci pekla, Franta Habán ze Žižkova, Česká stopa Adolfa Eichmanna, Poslední z Titaniku.

Arnošt Vašíček, spisovatel, záhadolog, scénárista, režisér a cestovatel, autor desítek populárních televizních pořadů, se nejdříve připomene Panoptikem podivností, Lovem příšer, Mimozemšťany a velmi úspěšným padesáti dvoudílným cyklem Planeta záhad, aby pak nabídl zcela nové záhady nejen z historie.

KINOSVĚT TV bude pátrat po tajemstvích, záhadách a lidských osudech
▲ KINOSVĚT TV bude pátrat po tajemstvích, záhadách a lidských osudech

Otomar Dvořák spisovatel, novinář, scénárista, textař a dramatik, který se specializuje na záhady související s územím České republiky, se uvede např. dokumentárními tituly Velký pátek na dukátovém poli, Velíz - tajemství svatojánské noci či Tajemství Vyšehradu. Pro KINOSVĚT dále připravuje Magazín záhad a natáčí původní seriál Utajené dějiny Čech.

Ivan Mackerle byl přední český záhadolog, kryptozoolog, spisovatel a především dobrodruh a cestovatel. Podnikal výpravy za záhadami do celého světa a stal se mimo jiné známým svým pátráním po mytickém mongolském písečném červu známém jako Olgog Chorchoj. KINOSVĚT TV uvede s laskavým svolením jeho syna všechny snímky tohoto nekorunovaného krále žánru.

Do vysílání jsou dále připravovány unikátní dokumenty s Holgerem Kalweitem. Holger Kalweit se na své cestě do Nepálu v šedesátých letech minulého století seznámil s prastarou tibetskou buddhistickou metodou zvanou yangtik, terapie tmou. Tuto terapii přizpůsobil evropským podmínkám a řadu let ji úspěšně provozuje s lidmi z celého světa včetně České republiky. Dokumenty z produkce nakladatelství Eminent: Dunkelterapie, Tajemství zakleté do kamene a Velká bohyně, však mají mnohem širší záběr a hledají skryté a záhadné souvislosti mezi lidskou myslí a tělem a přírodním řádem.

zdroj: KinoSvět





Reklama




Vybrané články