Quantcast

Discovery chce koupit holandské kanály SBS

| redakce | tisk

Podle holandského deníku "De Telegraaf", Discovery Communications chce převzít SBS Broadcasting. Informace pochází "z dobře informovaných zdrojů". SBS Broadcasting je nyní vlastněna Sanoma Publishing (ze dvou třetin) a Talpa Johna de Mol (jedna třetina).

SBS je provozovatelem tří komerčních stanic - SBS 6, Net5 a Veronica.

Koncem roku 2013 De Mol učinil nabídku ve výši 373 mln eur pro akcie Sanoma v SBS. Vydavatel ale tehdy uvedl, že nemá zájem prodat svůj podíl. Podle "De Telegraaf" se situace nezměnila. "Naše strategie je zaměřena na spotřebitelská média ve Finsku a Holandsku. A to se nezměnilo," uvedl deníku mluvčí Talpa a uvedl, že "akcie nejsou na prodej".

Discovery Communications získalo skandinávské kanály SBS od ProSiebenSat.1 a převzalo kontrolu nad Eurosport International. Discovery také získalo 4 kanály v digitálním pozemním vysílání v Itálii.

SBS Broadcasting je druhým největším privátním vysílatelem v Nizozemí. Pokud se Discovery Communications rozhodne pro nákup SBS, bude transakce podléhat schválení regulačními úřady. Americký mediální magnát John Malone drží velký podíl v této společnosti. Kontroluje také kabelového operátora Liberty Global, který mé v portfoliu druhého největšího kabelového operátora v Holandsku UPC Nederland a je v procesu získání souhlasu k převzetí největšího kabelového operátora v Nizozemí - Ziggo.

zdroj: broadbandTVnews.com, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články