Quantcast

Raduga TV ukončí provoz k 5.12., Viasat spustí 5 nových HD stanic

| redakce | tiskobrázek k článku: Raduga TV ukončí provoz k 5.12., Viasat spustí 5 nových HD stanic

Ruská satelitní placená televize Raduga TV ukončí svůj provoz k 5.12.2014. Důvodem je neudělení požadovaných vysílacích licencí od místního regulátora. Švédská mezinárodní skupina MTG, která platformu spoluvlastnila, chce na ruském trh působit i nadále.

MTG chce v Rusku během roku 2015 spustit 5 nových programů ve vysokém rozlišení (HDTV).

MTG vlastnila 50 procent společnosti Raduga Holdings S.A., majitele LLC DalGeoCom, který provozuje službu Raduga TV od února 2010. Raduga TV zahájila provoz v únoru 2009 a divákům nabízela širokou škálu ruských a mezinárodních programů po celém Rusku.

Společnost uvedla, že to pro ni bylo velmi těžké rozhodnutí, které bude mít dopad na zaměstnance, zákazníky, dodavatele a všechny ostatní zúčastněné strany podniku. Raduga TV poslední rok velmi tvrdě pracovala na získání všech potřebných licencí, které nakonec nezískala a provozovatel tak nemá jinou možnost než ukončit svůj provoz. "Snažíme se přesunout naše zákazníky na jiné satelitní operátory," uvedla MTG.

Po měsíci končí v Rusku další satelitní placená televize. Připomeňme, že k 1.11.2014 skončila také Rikor TV. Zákazníky převzala konkurenční společnost Orion Express, provozovatel platforem Kontinent TV a Telekarta.

Konec Raduga TV nemá vliv na provoz placených kanálů Viasatu v Rusku. V roce 2015 chce provozovatel spustit 5 nových HD stanic. Dnes v Rusku nabízí 15 programů.





Reklama




Vybrané články