Quantcast

Konec bezplatných gruzínských programů na 36E?

| redakce | tisk

Operátor gruzínské satelitní platformy Global TV ukončil poskytování svých služeb na satelitu Eutelsat 36B (36°E). Paket skládající se ze 4 gruzínských nekódovaných FTA programů se vysílal v DVB-S multiplexu.

V paketu se vysílaly programy 1TV, 2TV, Maestro TV a TV11. Multiplex Global TV skončil na přelomu listopadu a prosince 2014.

Ukončení satelitních služeb Global TV bylo velmi překvapivým rozhodnutím s ohledem na skutečnost, že v březnu 2013 firma JSC Global Contact Consulting uzavřela dlouhodobou smlouvu s Eutelsat Communications o pronájmu kapacity na satelitu Eutelsat 36B (36°E).

Global TV začal poskytovat bezplatnou distribuci 4 gruzínských programů. Nabídka se měla postupně rozšiřovat nejen o gruzínské programy ale také o mezinárodní. Bohužel, k expanzi služby nedošlo.

Co je zajímavé, Global TV na své stránce na sociální síti propaguje první multikanálovou televizní službu v Gruzii nabízející více než 120 nejlepších televizních kanálů na světě. V červenci 2014 provozovatel informoval o technických problémech v satelitním šíření. Zatím není známo, zda souvisí s pozastavenou službou.

bývalé technické parametry - Global TV:

• Eutelsat 36B (36°E), freq. 11,221 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články