Quantcast

Eutelsat představil projekt Eutelsat Quantum

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat představil průkopnický program, který zvýší laťku pro poskytování služeb. Svým zákazníkům poprvé umožní definovat výkon a flexibilitu, kterou potřebují ze satelitu.

Inovativní softwarové řešení Eutelsat Quantum nastaví nové standardy v oblasti pokrytí, šířky pásma, výkonu a frekvencí pro vládní, mobilní a datové trhy.

Rozvoj klíčových technologií integrovaných do Eutelsat Quantum budou podporovány ESA na základě schválení její radou 2. prosince v rámci tohoto nového programu partnerství pro veřejný a soukromý sektor s Eutelsatem.

První satelit s novými vlastnostmi bude vynesen v roce 2018 a bude zhotoven společností Airbus Defence and Space (ADS) ve Velké Británii, využívající svoji novou inovativní flexibilní technologii a novou platformu od společnosti Surrey Satellite Technology Ltd. (SSTL). Obě události jsou podporovány kosmickou agenturou ve Velké Británii.

Nový design bude prvním v komerčním satelitním průmyslu a umožní kompletní elektronickou syntézu přijímat a vysílat s požadovaným pokrytím v Ku pásmu, včetně řešení detekce rušení a jeho zmírnění. Řešení Eutelsatu umožní zákazníkům využívat prémiovou kapacitu prostřednictvím pokrytí v podobě a výkonu a frekvenčního pásma. Všechny tyto parametry bude možné aktivně definovat.

Satelit bude z první generace universálních kosmických aparátů schopných sloužit ve všech regionech světa.





Reklama




Vybrané články