Quantcast

Alarab News TV HD volně na satelitu Badr 4 na 26E

| redakce | tisk

Nový panarabský zpravodajský kanál Alarab News TV zahájil začátkem tohoto měsíce volné vysílání na satelitu Badr 4 na pozici 26°E v HD i SD rozlišení. Vysílání ale muselo být po méně než 24 hodinách od svého startu ze studií v Bahrajnu přerušeno.

Alarab News TV, kterou vlastní miliardář princ Alwaleed bin Talal, spustil novou stanici s příslibem politicky nezávislého zpravodajství. Alrab News TV uvedl, že vysílání bylo zastaveno z technických a administrativních důvodů. Stanice se dočasně vrátila k propagačnímu videu a uvedla, že brzy bude opět vysílat standardní program.

Bahrajnské ministerstvo informací uvedlo, že program Al Arab News Channel byl dočasně pozastaven z administrativních a technických důvodů. Úřad bude nyní spolupracovat s manažerským týmem Al Arab, aby mohl rychle vyřešit překážky a obnovit vysílání v nejkratší možné době.

Alarab News TV HD volně na satelitu Badr 4 na 26E
▲ Alarab News TV HD volně na satelitu Badr 4 na 26E

Kanál Al Arab News v HD a SD je umístěn v DVB-S multiplexu na satelitu Badr 4 (26°E). Ten je možný přijímat v regionu střední Evropy s parabolami relativně malých rozměrů (od 90 cm).

technické parametry - Al Arab News HD, Al Arab News SD:

• Badr 4 (26°E), freq. 11,938 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: advanced television + vl.info





Reklama




Vybrané články