Quantcast

Platforma Focus Sat s půlročním zákazem vysílání

| redakce | tiskobrázek k článku: Platforma Focus Sat s půlročním zákazem vysílání

Operátor satelitní platformy Focus Sat, který poskytuje svoje služby v Rumunsku a Moldávii, dostal zákaz vysílat na území Moldávie na dobu šesti měsíců. Vedle toho musí zaplatit vysokou pokutu ve výši 8000 moldavských lei (cca 11 tisíc Kč) za poskytování nízké kvality služeb a nekvalitní obsluhy zákazníků.

Rozhodnutí bylo přijato radou v Kišiněvě, hlavním městě Moldavska na žádost regulátora médií ANRCETI.

Místní zdroje v Moldavsku na druhou stranu uvádějí, že operátor platformy Focus Sat se potýká s finančními problémy a není vyloučeno uzavření společnosti.

ANRCETI obdržel mnoho stížností od zákazníků, kteří tvrdili, že Focus Sat nabízí své služby, které nesplňují základní standardy a kontaktovat zákaznickou linku je velmi obtížné a dokonce nemožné.

Moldavský NewsMaker se pokoušel kontaktovat zástupce Focus Sat ale bez úspěchu. Ředitel Focus Sat Jevgenij Syrbu v rozhovoru s NewsMaker zvedl, že byl odvolán z funkce v březnu 2012 a firmu nyní řídí Stropa Nihai z Rumunska. Podle vnitrostátního rejstříku soudu je ale Syrbu stále ředitelem Focus Sat v Moldávii. Syrbu vysvětlil, že z důvodu soudních sporů mezi vlastníky společnosti soud zakázal jakékoliv změny v dokumentech. Dodal, že společnost je ve finančních problémech.

Podle moldavského mediálního regulátora Focus Sat je třetím největším poskytovatelem placené televize. Ve třetím kvartále 2014 měla společnost 3,7 procentní podíl na trhu a 7.300 klientů. Vlastníkem Focus Sat je společnost UPC Romania. Platforma Focus Sat vysílá prostřednictvím satelitů Thor 5 a Thor 6 (0,8°W).

zdroj: satkurier.pl, newsmaker.md





Reklama




Vybrané články