Quantcast

Týden s velkými kočkami na Nat Geo Wild

| redakce | tisk

Nat Geo Wild bude od 15. února do 19. února již po páté vysílat sérii dokumentů v rámci Týdne s velkými kočkami, během kterého se seznámíte s nejpozoruhodnějšími kočkovitými šelmami na světě.

Týden s velkými kočkami je pokračování a rozšíření snahy Big Cats Initiative, jedná se o dlouhodobé úsilí National Geographic Society a Nat Geo WILD zastavit pytláctví, chránit přirozené prostředí šelem a zdůraznit skutečnost, že tyto zásadní kroky jsou nezbytné pro záchranu velkých koček po celém světě. Tyto snahy zahrnují samotné projekty environmentální ochrany i vzdělávací a hospodářskou iniciativu, jež upozorňuje na rapidní pokles populace velkých koček.

Týden s velkými kočkami na Nat Geo Wild
▲ Týden s velkými kočkami na Nat Geo Wild

Letos v rámci Týdne s velkými kočkami bude uveden dokument Člověk versus lev. Odborník na velké kočky Boone Smith podstoupí ve snímku jedinečnou zkoušku. Bude umístěn do uzavřeného akrylového boxu a ocitne se uprostřed lví hostiny. Před tím, než Boone vstane tváří v tvář lvům, otestuje jejich sílu, rychlost a schopnosti skákat, abych lépe poznal tohoto obávaného predátora. Jakmile se Boone ocitne mezi lvy, hrozí zde nebezpečí, že se on sám stane jejich potravou. Bude uprostřed dění a bude moc sledovat lví schopnosti z první ruky. Zblízka pozná, jak silná je lví čelist a jakou váhu dokáže utáhnout.

Týden s velkými kočkami na Nat Geo Wild
▲ Týden s velkými kočkami na Nat Geo Wild

Další premiéru v rámci Týdne s velkými kočkami bude mít dokument Kočka budoucnosti. Fantastický pohled do daleké budoucnosti velkých koček nabídne s pomocí počítačové animace možnosti, jak by se tyto zvířata mohla vyvinout, aby dokázala čelit extrémním změnám na planetě a to včetně pouštního či zamrzlého světa. Dokument Tygří pomsta bude vyprávět příběh rivality mezi dvěma tygřími sestrami v indickém Národním parku Ranthambore. V pořadu Lví podsvětí zblízka poznáte fungování lví smečky, která musí bojovat s vysokou teplotou, nedostatkem jídla a ostatními smečkami. Tygří války vás zavedou do ruin starověké indické říše, kde se odehrávají nelítostné boje mezi tygry.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články