Quantcast

Eutelsat 8 West B dopraven do kosmodromu Kourou

| redakce | tisk

Nový telekomunikační satelit Eutelsat 8 West B francouzského satelitního operátora Eutelsat byl dopraven do evropského kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně. Nyní probíhají závěrečné práce na vypuštění rakety Ariane 5 se satelitem dne 20.8.2015.

Eutelsat 8 West B bude určen pro poskytování vysílacích služeb na Středním východě a v severní Africe z pozice 7°W/8°W, kde fungují další satelity Eutelsatu a Nilesatu, které přijímá více než 52 milionů domácností od Maroka až po Perský záliv.

Eutelsat 8 West B dopraven do kosmodromu Kourou
▲ Eutelsat 8 West B dopraven do kosmodromu Kourou

Nový satelit rozšíří kapacitu pro rozvoj programové nabídky ve vysokém rozlišení (HDTV) a v budoucnu i v Ultra HD.

Družici vyrobila a dodala společnost Thales Alenia Space. Kosmický aparát s hmotnostní 5,8 tun je vybaven 40 transpondéry v Ku pásmu pro poskytování DTH služeb v severní Africe a na Středním východě a dále také 10 transpondéry v C pásmu pro široké pokrytí afrického kontinentu a dosahem až k Jižní Americe.

Start rakety se satelitem je naplánován na 20.8. a startovací okno bude v provozu od 22:10 hodin našeho času do 2:56 hodin našeho času dne 21.8.2015. Družice bude uvedena do komerčního provozu začátkem října po kontrolách výkonu na orbitální dráze.

zdroj: Eutelsat





Reklama




Vybrané články